5.3 C
Zavidovići
Četvrtak, 8 Juna, 2023
Naslovnica Vijesti Gorivo je pojeftinilo: Otkrivamo gdje je i najniža cijena

Gorivo je pojeftinilo: Otkrivamo gdje je i najniža cijena

Federalno ministarstvo trgovine do danas je zaprimilo više od 200 obavijesti o promjeni cijena naftnih derivata (OPC obrasci). 

– Trenutni raspon maloprodajnih cijena na benzinskim pumpama u Federaciji BiH kreće se za BMB 95 od 1,91 do 2,36 KM po litru, a za dizel (D5) od 1,66 do 2,36 KM po litru – rečeno je u Federalnom ministarstvu trgovine.

Podsjećaju da se sve informacije o cijenama naftnih derivata na benzinskim pumpama u Federaciji BiH mogu pratiti putem mobilne aplikacije Federalnog ministarstva trgovine FMT FBIH OIL INFO koja je dostupna na platformi Google Play Store. 

Mobilna aplikacija svim građanima pruža pravovremenu informaciju o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama u FBiH, od najnižih do najviših. Uvidom u aplikaciju utvrdili smo i rekordera po pitanju najniže cijene goriva.

Otišli smo na lice mjesta, a put nas je odveo u Posušje. Na jednoj od benzinskih pumpi zabilježili smo cijenu od 1,66 KM za litar dizela.

Podsjećamo građane da kretanje cijena goriva u Federaciji BiH mogu pratiti putem spomenute aplikacije, te svojim odabirom određenih benzinskih pumpi doprinijeti snižavanju cijena naftnih derivata u BiH.

20 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments