5.3 C
Zavidovići
Utorak, 7 Decembra, 2021
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Novih šest slučajeva koronavirusa u BiH

Novih šest slučajeva koronavirusa u BiH

Novih šest slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u Bosni i Hercegovini, od čega su dva u Mostaru i četiri u Konjicu, potvrđeno je neslužbeno za Klix.ba iz Kriznog štaba Federalne uprave civilne zaštite.Nezvanično, među zaraženim osobama su i direktor kompanije Igman iz Konjica Đahid Muratbegović, kao i još tri radnika.

Na prošlosedmičnom događaju na kojem je učestvovalo skoro 200 ljudi, a među kojima su bili i federalni premijer Novalić i ministar Džindić, među zvanicama je bio i direktor Slobode iz Čačka, tamošnjeg giganta namjenske industrije, kojem je kasnije dijagonosticiran koronavirus.

S novim potvrdama ukupni broj zaraženih u Bosni i Hercegovini skočio je na 45, odnosno njih 16 u Federaciji Bosne i Hercegovine te 29 u Republici Srpskoj koja jutros nije prijavila niti jedan novi slučaj.

Prvi slučaj u Bosni i Hercegovini registrovan je u Banjoj Luci 5. marta, a radilo se o muškarcu koji je netom prije potvrde došao iz Italije. Ubrzo se broj zaraženih počeo povećavati, a početkom sedmice smo na sreću dobili i prve dvije oporavljene osobe.

Broj zaraženih u regiji sa četvrtkom u 10 sati izgleda ovako: Slovenija – 286, Srbija – 97, Hrvatska – 99, Crna Gora – 8, Kosovo – 19 i Sjeverna Makedonija – 43.

Broj ukupno zaraženih u svijetu dostigao je danas 220.000, u šta su ubrojani i umrli – 8.900 te broj oporavljenih – 85.000. Time broj aktivno zaraženih postaje 125.000.

22 KOMENTARI

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Atomci očistili od smeća 20 kilometara puta prema Tajanu

U sklopu projekta Gorske službe spašavanja (GSS) „Turizam DA – otpad NE na Tajanu“, spasioci, planinari i članovi SNIK Atom su jučer...

Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija

Obavještavaju se redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području općine Zavidovići da je dana 01.11.20201. godine objavljen Konkurs za...

Namirnice koje ubijaju viruse

Prirodni sastojci najmoćniji su izvori antioksidanasa koji jačaju vaš organizam. Jača imunitet U nadolazećem periodu, posebno u...

Saopćenje za javnost: Milioner Kasumović ponovo pokazao bahatost i socijalnu neosjetljivost

Fuad Kasumović još jednom je pokazao svoju bahatost, socijalnu neosjetljivost i autokratiju. Nametanje odluke o drastičnom povećanju cijene vode,...

Recent Comments