5.3 C
Zavidovići
Četvrtak, 4 Juna, 2020
Naslovnica Vijesti Zeničko-dobojski kanton Rasim Skomorac, direktor bolnice u Zenici: Situacija je ozbiljna!

Rasim Skomorac, direktor bolnice u Zenici: Situacija je ozbiljna!

Situacija u Kantonalnoj bolnici Zenica nije bezazlena i u toku je hitno reorganiziranje rada i funkcioniranja ove zdravstvene institucije, kazao je jutros za “Avaz” direktor Rasim Skomorac. 

Naime, pacijent iz Zenice kojem je sinoć potvrđen koronavirus proteklih dana je promijenio dva odjela u Kantonalnoj bolnici Zenici, a svi ljekari s tih odjela s pacijentima idu u izolaciju. To sada zahtijeva drugačiji pristup jer postoji mogućnost da su ljekari bez kojih zenička bolnica teško može normalno funkcionirati zaraženi koronavirusom. 

– Od sinoć radimo na reorganizaciji i razmještaju pacijenata, rada i osoblja. Trenutno je to sve u toku. Situacija je ozbiljna jer je veliki broj ljudi involviran u sve to i moramo se dobro reorganizirati da bismo uspjeli pružati usluge našim pacijentima, odnosno građanima – istakao je Skomorac.

Dodaje kako u ovom trenutku bolnici niko ne može pomoći sve dok se sami ne reorganiziraju.

– Moramo se snalaziti s onim što imamo. Stalno ponavljam zaštitna oprema, da zaštitimo osoblje, to nam je najviše potrebno. Teško je zaštititi osoblje i kada znamo ko je zaražen, a pogotovo od osobe za koju nismo znali – kazao je Skomorac za “Avaz”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Sutra isplata penzija za maj

Isplata penzija za mjesec maj u Federaciji BiH počinje sutra. Skladno Zakonu o mirovinskom i invalidskom osiguranju, penzije za mjesec...

Sutra se 480 studenata vraća u domove na Bjelavama i u Nedžarićima

Studenti se u petak, 5. juna, vraćaju u sarajevske domove na Bjelavama i u Nedžarićima, potvrdio je za Faktor Anis Krivić, ministar...

Zavidovići: Gluhonijema starica živi u kućerku koji i jači vjetar može srušiti

„Trud'te se, rad'te se“, reći će jedan „uspješni mladi poduzetnik“ velike perspektive i karijere u ubiranju malina, odnosno miliona. 

Javni oglas za prijem u radni odnos u JU “Dom zdravlja” Zavidovići

Javna ustanova “Dom zdravlja” Zavidovići prima u radni odnos radnike na sljedeća radna mjesta:– doktor medicine – 3 izvršioca.

Recent Comments