5.3 C
Zavidovići
Petak, 14 Maja, 2021
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Solak: Uvest ćemo zabranu kretanja za sve 24 sata dnevno!

Solak: Uvest ćemo zabranu kretanja za sve 24 sata dnevno!

Piše: Amir Saletović

Komentirajući najavu da bi MUP RS-a mogao uvesti policijski sat u manjem bh. netitetu, Solak je rekao:

  • Mi još uvijek nemamo potrebu za uvođenjem takvog policijskog sata. Naime, koja je svrha uvesti policijski sat odnosno zabranu kretanja od 20 do 6 sati ujutro, a dozvoliti kretanje od 6 do 20?! Šta time dobivamo? U Srbiji imaju ograničeno kretanje stanovništva, a rade im kafići, restorani.. Šta su time dobili? Jedini način da se izbjegne veća katastrofa odnosno širenje virusa je upravo izbjegavanje socijalnog kontakta.

Činjenica je, kaže Solak za Hayat, da je sve više primjera kako se građani, posebno oni koji bi trebali biti u izolaciji, ne pridržavaju upustava.

Upravo zbog neodgovornosti pojedinaca bit će prinuđeni na rigoroznije mjere na području Federacije BiH.

  • Naša naredna mjera je zabrana kretanja za sve 24 sata dnevno.Dakle, uvođenje potpune zabrane kretanja. Svakako, jedino onima koji budu imali dozvole odnosno koji su neophodni, bit će dozvoljeno kretanje. Moramo se odgovornije ponašati kako nas ne bi zadesila situacija kao ona u Italiji. Svi moramo biti u izolaciji. Jedino tako ćemo izbjeći katastrofu – kazao je Solak za Hayat.ba.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

U protekla 24 sata u Kantonalnoj bolnici Zenica rođeno 9 beba

Na porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica obavljeno je 8 poroda, a rođene su 3 djevojčice i 6 dječaka. Bile su jedne...

Policijski sat pomjeren od 23 sata

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu održana je sjednica, na kojoj između ostalog razmatrano je eventualno pomjeranje policijskog sata, odnosno, zabrane kretanja.

U FBiH danas počinje isplata aprilskih penzija

Isplata aprilskih penzija za 425.390 penzionera u Federaciji BiH počinje danas. Podaci Federalnog zavoda PIO pokazuju da...

U četvrtak odluka o pomjeranju policijskog sata u Federaciji BiH

Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva razmatra epidemiološku situaciju u FBiH, te će predložiti skraćenje ograničenja policijskog sata od 22 sata.

Recent Comments