5.3 C
Zavidovići
Petak, 22 Septembra, 2023
Naslovnica Vijesti Zeničko-dobojski kanton Dobre vijesti iz Zenice: Šesta osoba izliječena od koronavirusa

Dobre vijesti iz Zenice: Šesta osoba izliječena od koronavirusa

Dobre vijesti ponovo stižu iz Zeničko-dobojskog kantona, gdje je ozvaničeno kako je danas izliječena i šesta osoba od koronavirusa. 

Radi se o pacijentici iz Tešnja, koja će danas biti otpuštena iz depadansa Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice u Zenici (KBZ).

Prema riječima Ednana Drljevića, načelnika Odjela za infektivne bolesti KBZ, ona će, baš kao i prethodni pacijenti, nakon 15 dana i potvrde da je nalaz negativan, narednih 15 dana, također, provesti u kućnim uslovima i pod njihovim zdravstvenim nadzorom.

– Mi ćemo svakodnevno biti s njom u kontaktu, a ona će, također, nama javljati sve eventualne promjene. Valja istaći da je i zaraženi muškarac iz Tešnja, koji je ranije na testiranju bio negativan i još se nalazi u bolnici jer je operiran, također, negativan – ističe Drljević.

Inače, u ZDK potvrđena je infekcija koronavirusom kod 33 osobe od početka pandemije, njih pet ranije je otpušteno kućama.

– Trenutno na Odjelu za infektivne bolesti KBZ imamo 11 osoba, a u depadansu još devet, ali će žena iz Tešnja, kao što sam kazao, danas biti otpuštena – zaključuje Drljević.

7 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments