5.3 C
Zavidovići
Utorak, 7 Decembra, 2021
Naslovnica Vijesti Zeničko-dobojski kanton Džaferović u Zenici: Ne smije doći do smanjenja penzija i invalidnina

Džaferović u Zenici: Ne smije doći do smanjenja penzija i invalidnina

Došli smo da vidimo na licu mjesta kako stoje stvari kada je u pitanju borba protiv ekonomije, ali i nastojanje da sačuvamo ekonomiju, poručio je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon sastanka sa premijerom Mirzom Ganićem i ministrima u Vladi ZDK, te predsjedavajućim Skupštine ZDK Ćazimom Huskićem. 

Prema njegovim riječima, zajednička akcija entitetske i državne vlasti donosi rezultat, spriječen je nagli rast epeidemije, a to je svima bio cilj jer naši zdravstveni kapaciteti nisu takvi da bi mogli podnijeti takav rast.

– To je u BiH uspješno postignuto i želim iskoristiti priliku i pozvati građane BiH da se strogo pridržavaju mjera uputa i naredbi institucija. Federalna vlada je poduzela niz koraka i mjera kako bi nabacila nedostajuću opremu – kazao je Džaferović.

Ističe da, koliko mu je poznato, federalna vlada, nakon što je riješila pitanje testova, riješila i pitanje respiratora.  

– Njih 100 treba doći u FBIH i rasporedit će se shodno broju stanovnika. Poduzimaju se mjere zaštite ekonomije, federalna vlada ih poduzima a vidim da je to učinila i kantonalna vlada – ističe Džaferović.

Još jednom napominje da svi zajedno moraju podnijeti teret koj već nastupa i koji će biti i kada prođe pandemija.

– Svi ćemo morati zajedno da podneseno teret ove krize. Treba krenuti od onih najvećih plaća, ne treba dirati prava invalida penzionera i ljudi kojima je potrebna pomoć. Čuo sam da je neko od poslodavaca, što je bilo nevjerovatno, da neko smanji penzije i invalidnine. Do toga me smije doći. Nadam se da više nikada u javnom prostoru nećemo čuti takvu vrstu bezobrazluka – zaključio je Džaferović.

24 KOMENTARI

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Atomci očistili od smeća 20 kilometara puta prema Tajanu

U sklopu projekta Gorske službe spašavanja (GSS) „Turizam DA – otpad NE na Tajanu“, spasioci, planinari i članovi SNIK Atom su jučer...

Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija

Obavještavaju se redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području općine Zavidovići da je dana 01.11.20201. godine objavljen Konkurs za...

Namirnice koje ubijaju viruse

Prirodni sastojci najmoćniji su izvori antioksidanasa koji jačaju vaš organizam. Jača imunitet U nadolazećem periodu, posebno u...

Saopćenje za javnost: Milioner Kasumović ponovo pokazao bahatost i socijalnu neosjetljivost

Fuad Kasumović još jednom je pokazao svoju bahatost, socijalnu neosjetljivost i autokratiju. Nametanje odluke o drastičnom povećanju cijene vode,...

Recent Comments