5.3 C
Zavidovići
Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Naslovnica Vijesti Zeničko-dobojski kanton Džaferović u Zenici: Ne smije doći do smanjenja penzija i invalidnina

Džaferović u Zenici: Ne smije doći do smanjenja penzija i invalidnina

Došli smo da vidimo na licu mjesta kako stoje stvari kada je u pitanju borba protiv ekonomije, ali i nastojanje da sačuvamo ekonomiju, poručio je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, nakon sastanka sa premijerom Mirzom Ganićem i ministrima u Vladi ZDK, te predsjedavajućim Skupštine ZDK Ćazimom Huskićem. 

Prema njegovim riječima, zajednička akcija entitetske i državne vlasti donosi rezultat, spriječen je nagli rast epeidemije, a to je svima bio cilj jer naši zdravstveni kapaciteti nisu takvi da bi mogli podnijeti takav rast.

– To je u BiH uspješno postignuto i želim iskoristiti priliku i pozvati građane BiH da se strogo pridržavaju mjera uputa i naredbi institucija. Federalna vlada je poduzela niz koraka i mjera kako bi nabacila nedostajuću opremu – kazao je Džaferović.

Ističe da, koliko mu je poznato, federalna vlada, nakon što je riješila pitanje testova, riješila i pitanje respiratora.  

– Njih 100 treba doći u FBIH i rasporedit će se shodno broju stanovnika. Poduzimaju se mjere zaštite ekonomije, federalna vlada ih poduzima a vidim da je to učinila i kantonalna vlada – ističe Džaferović.

Još jednom napominje da svi zajedno moraju podnijeti teret koj već nastupa i koji će biti i kada prođe pandemija.

– Svi ćemo morati zajedno da podneseno teret ove krize. Treba krenuti od onih najvećih plaća, ne treba dirati prava invalida penzionera i ljudi kojima je potrebna pomoć. Čuo sam da je neko od poslodavaca, što je bilo nevjerovatno, da neko smanji penzije i invalidnine. Do toga me smije doći. Nadam se da više nikada u javnom prostoru nećemo čuti takvu vrstu bezobrazluka – zaključio je Džaferović.

24 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments