5.3 C
Zavidovići
Utorak, 7 Decembra, 2021
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Imam iz Velike Kladuše uputio pismo Fahrudinu Solaku: Da li ste svjesni...

Imam iz Velike Kladuše uputio pismo Fahrudinu Solaku: Da li ste svjesni koje zlo činite svojim određenim postupcima

U toku prošle sedmice zabilježen je slučaj gdje otac nije mogao zadnji put da vidi kćerku prije njezine smrti, zbog mjera koje je uveo Federalni krizni štab F BiH, da sve osobe koje uđu u BIH, Krajinu, idu direktno u karantin u Cazin.

Gradonačelnik Ogrešević je tražio od Federalnog štaba da se ta Naredba promijeni i da se na snagu vrati stara odluka, da se prilikom ulaska u državu uzima bris te se na osnovu rezultata dalje postupa sa kućnom izolacijom.

Na adresu portala Cazin.net stiglo je pismo Imama Asmira Dizdarević, džemat Podzvizd iz Velike Kladuše, u kojem je uputio pismo Fahrudinu Solaku, načelniku Federalnog štaba civilne zaštite F BiH, gdje iznosi činjenice i postavlja pitanje, da li je svjestan onoga što čini građanima.

Dva sina su bila spriječena da dođu na dženazu. Bili su spriječeni jer dolaskom su bili usmjereni na karantin i niko im nije mogao garantovati da će biti pušteni na dženazu i iz tog razloga nisu mogli ni krenuti na put.

“Nije bilo osobe kojoj se lično nisam obratio i kontaktirao, i oni koji su mi bili u mogućnosti pomoći nisu jer su bili uslovljeni odlukom prozvanih u pismu”, ističe Imam Asmir.

Pismo Imama Asmira Dizdarević, koje je uputio Fahrudinu Solaku, prenosimo u cjelosti:

“U nadi da će ovo doći jednom do onih kojima bi želio ovo reći, pišem sljedeće:

Načelniče Federalnog štaba civilne zaštite, gosp. Fahrudinu Solak, Ministri zdravstva, koji učestvujete u donošenju određenih odluka.

Da li ste svjesni koje zlo činiti svojim sugrađanima s određenim svojim postupcima.

Imate li u sebi bar trun suosjećenja, milosti, ljudskosti da sami sebe pogledate u ogledalo i sebi u facu da priznate ISTINU.

Da li mislite vi mrijeti a neminovno je da će i vama doći taj momenat.

Znate li koliku nepravdu ste učinili svojoj domovini, koliku nepravdu ste učinili djeci kojima ste uskratili da i u najtežim trenucima za njih, budu uz svoje voljene. Znate li da ste sebi dali za pravo da spriječite majke da zagrle svoju djecu jer su ostali bez oca, da je toj majci potrebna utjeha njene djece.

Gosp. Solak, znaš li uopšte koliko je teška suza te jedne majke, nosit ćeš je i ti a i svi ostali koji su sudjelovali u donošenje takvih odluka na svojim plećima na Sudnjem Danu.

Musliman si i trebaš biti svjestan da je neke stvari teško oprostiti i halaliti…jesi li ikad ti i slični tebi, zamislio sebe u takvoj situaciji.

Ja kao vjernik, musliman, se stidim svih onih koji nemaju samilosti, osjećaja prema ljudima i sugrađanima koji su izvan Bosne a ti si, i još neki koji ste dobro plaćeni, ispriječili se da djeca, braća, sestre, nemogu od najmilijeg se oprostiti i doći na dženazu… bojte se Boga zbog toga a i vas može stići isto.

Ja sam građanin ove zemlje i neće tebi biti problem ni saznati ko sam, ipak si ti načelnik Federalnog štaba, imaš pristup svemu. Iskreno ja Asmir Dizdarević volio bi te u oči pogledati i sve ovo ti reći a Bog zna, možda i bude prilike nekad…Bog zna najbolje…”

TEKST POTPISUJE: Asmir Dizdarević, imam džemata Podzvizd u Velikoj Kladuši.

28 KOMENTARI

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Atomci očistili od smeća 20 kilometara puta prema Tajanu

U sklopu projekta Gorske službe spašavanja (GSS) „Turizam DA – otpad NE na Tajanu“, spasioci, planinari i članovi SNIK Atom su jučer...

Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija

Obavještavaju se redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području općine Zavidovići da je dana 01.11.20201. godine objavljen Konkurs za...

Namirnice koje ubijaju viruse

Prirodni sastojci najmoćniji su izvori antioksidanasa koji jačaju vaš organizam. Jača imunitet U nadolazećem periodu, posebno u...

Saopćenje za javnost: Milioner Kasumović ponovo pokazao bahatost i socijalnu neosjetljivost

Fuad Kasumović još jednom je pokazao svoju bahatost, socijalnu neosjetljivost i autokratiju. Nametanje odluke o drastičnom povećanju cijene vode,...

Recent Comments