5.3 C
Zavidovići
Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Imam iz Velike Kladuše uputio pismo Fahrudinu Solaku: Da li ste svjesni...

Imam iz Velike Kladuše uputio pismo Fahrudinu Solaku: Da li ste svjesni koje zlo činite svojim određenim postupcima

U toku prošle sedmice zabilježen je slučaj gdje otac nije mogao zadnji put da vidi kćerku prije njezine smrti, zbog mjera koje je uveo Federalni krizni štab F BiH, da sve osobe koje uđu u BIH, Krajinu, idu direktno u karantin u Cazin.

Gradonačelnik Ogrešević je tražio od Federalnog štaba da se ta Naredba promijeni i da se na snagu vrati stara odluka, da se prilikom ulaska u državu uzima bris te se na osnovu rezultata dalje postupa sa kućnom izolacijom.

Na adresu portala Cazin.net stiglo je pismo Imama Asmira Dizdarević, džemat Podzvizd iz Velike Kladuše, u kojem je uputio pismo Fahrudinu Solaku, načelniku Federalnog štaba civilne zaštite F BiH, gdje iznosi činjenice i postavlja pitanje, da li je svjestan onoga što čini građanima.

Dva sina su bila spriječena da dođu na dženazu. Bili su spriječeni jer dolaskom su bili usmjereni na karantin i niko im nije mogao garantovati da će biti pušteni na dženazu i iz tog razloga nisu mogli ni krenuti na put.

“Nije bilo osobe kojoj se lično nisam obratio i kontaktirao, i oni koji su mi bili u mogućnosti pomoći nisu jer su bili uslovljeni odlukom prozvanih u pismu”, ističe Imam Asmir.

Pismo Imama Asmira Dizdarević, koje je uputio Fahrudinu Solaku, prenosimo u cjelosti:

“U nadi da će ovo doći jednom do onih kojima bi želio ovo reći, pišem sljedeće:

Načelniče Federalnog štaba civilne zaštite, gosp. Fahrudinu Solak, Ministri zdravstva, koji učestvujete u donošenju određenih odluka.

Da li ste svjesni koje zlo činiti svojim sugrađanima s određenim svojim postupcima.

Imate li u sebi bar trun suosjećenja, milosti, ljudskosti da sami sebe pogledate u ogledalo i sebi u facu da priznate ISTINU.

Da li mislite vi mrijeti a neminovno je da će i vama doći taj momenat.

Znate li koliku nepravdu ste učinili svojoj domovini, koliku nepravdu ste učinili djeci kojima ste uskratili da i u najtežim trenucima za njih, budu uz svoje voljene. Znate li da ste sebi dali za pravo da spriječite majke da zagrle svoju djecu jer su ostali bez oca, da je toj majci potrebna utjeha njene djece.

Gosp. Solak, znaš li uopšte koliko je teška suza te jedne majke, nosit ćeš je i ti a i svi ostali koji su sudjelovali u donošenje takvih odluka na svojim plećima na Sudnjem Danu.

Musliman si i trebaš biti svjestan da je neke stvari teško oprostiti i halaliti…jesi li ikad ti i slični tebi, zamislio sebe u takvoj situaciji.

Ja kao vjernik, musliman, se stidim svih onih koji nemaju samilosti, osjećaja prema ljudima i sugrađanima koji su izvan Bosne a ti si, i još neki koji ste dobro plaćeni, ispriječili se da djeca, braća, sestre, nemogu od najmilijeg se oprostiti i doći na dženazu… bojte se Boga zbog toga a i vas može stići isto.

Ja sam građanin ove zemlje i neće tebi biti problem ni saznati ko sam, ipak si ti načelnik Federalnog štaba, imaš pristup svemu. Iskreno ja Asmir Dizdarević volio bi te u oči pogledati i sve ovo ti reći a Bog zna, možda i bude prilike nekad…Bog zna najbolje…”

TEKST POTPISUJE: Asmir Dizdarević, imam džemata Podzvizd u Velikoj Kladuši.

28 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments