5.3 C
Zavidovići
Utorak, 11 Avgusta, 2020
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina "On je malo lud": Poznati robijaš Elvir Šabanović Moca pobjegao iz zeničkog...

“On je malo lud”: Poznati robijaš Elvir Šabanović Moca pobjegao iz zeničkog KPZ-a

Elvir Šabanović Moca, jedan od najpoznatijih osuđenika u zeničkom Kazneno-popravnom zavodu, pobjegao je jučer iz te kazneno-popravne ustanove.

On je tačnije “išetao” iz zatvora jer se u posljednje vrijeme nalazio u vanjskom paviljonu, gdje se nalaze najprimjereniji osuđenici, kojima je ostalo malo vremena do izlaska i koji su uglavnom na radnoj obavezi.

Informaciju je za Faktor potvrdio direktor KPZ-a Zenica Redžo Kahrić, koji nam je kazao da se Šabanović jučer oko 15 sati “ničim izazvan” udaljio sa “Ekonomije”, gdje je radio u plastenicima.

– Mi smo ga tražili oko sat vremena na tom području i onda smo raspisali potjernicu. Ovim je samo sebi napravio štetu – kazao je Kahrić, te dodao da se ne bi iznenadio da se Šabanović sam pojavi u KPZ-u.

Ukoliko bi to bio slučaj, kazna bi bila blaža, a ukoliko ga pronađe i dovede policija slijedi mu 20 dana samice i više nikad ne bi mogao boraviti u vanjskom paviljonu i ukida mu se uvjetna kazna.

Pojasnio je da je Šabanoviću, koji je osuđivan uglavnom zbog krađa i razbojništava, ostalo još oko šest mjeseci kazne, a svi osuđenici koji se zbog svog primjerenog ponašanja premjeste u vanjski paviljon dobiju po tri mjeseca uslovno od direktora zatvora.

– Osuđenici koji su u vanjskom paviljonu uvijek mogu pobjeći, ali to uglavnom ne rade. Ima ih oko 100, a to su radnici Ekonomije u zatvoru, u Peharama, Begovom Hanu, radnici koji rade na održavanju grijanja, struje, bravari i radnici u društvenom restoranu – pojasnio je Kahrić.

Šabanović je široj javnosti postao poznat nakon dokumentarne emisije “Prokleta robija” o zeničkom zatvoru u kojoj govoreći o jednom kolegi zatvoreniku govori kako “nije monstrum, nego je malo lud”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Interni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika na neodređeno radno vrijeme u Općini Zavidovići

Obavještavaju se namještenici iz organa državne službe svih niova vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine da općinski organ državne službe Općine Zavidovići...

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo, sinoć nova pucnjava u Zenici

Zenička policija je sinoć oko 20 sati uhapsila osobu inicijala H. H., koji se sumnjiči da je preksinoć u naselju Jalija ranio...

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je za većinu područja u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije 95 godina rođen je Alija Izetbegović, prvi predsjednik međunarodno priznate države BiH

Na današnji dan 8. augusta 1925. godine rođen je Alija Izetbegović, prvi predsjednik međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i vrhovni komandant...

Recent Comments