5.3 C
Zavidovići
Srijeda, 1 Decembra, 2021
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina "On je malo lud": Poznati robijaš Elvir Šabanović Moca pobjegao iz zeničkog...

“On je malo lud”: Poznati robijaš Elvir Šabanović Moca pobjegao iz zeničkog KPZ-a

Elvir Šabanović Moca, jedan od najpoznatijih osuđenika u zeničkom Kazneno-popravnom zavodu, pobjegao je jučer iz te kazneno-popravne ustanove.

On je tačnije “išetao” iz zatvora jer se u posljednje vrijeme nalazio u vanjskom paviljonu, gdje se nalaze najprimjereniji osuđenici, kojima je ostalo malo vremena do izlaska i koji su uglavnom na radnoj obavezi.

Informaciju je za Faktor potvrdio direktor KPZ-a Zenica Redžo Kahrić, koji nam je kazao da se Šabanović jučer oko 15 sati “ničim izazvan” udaljio sa “Ekonomije”, gdje je radio u plastenicima.

– Mi smo ga tražili oko sat vremena na tom području i onda smo raspisali potjernicu. Ovim je samo sebi napravio štetu – kazao je Kahrić, te dodao da se ne bi iznenadio da se Šabanović sam pojavi u KPZ-u.

Ukoliko bi to bio slučaj, kazna bi bila blaža, a ukoliko ga pronađe i dovede policija slijedi mu 20 dana samice i više nikad ne bi mogao boraviti u vanjskom paviljonu i ukida mu se uvjetna kazna.

Pojasnio je da je Šabanoviću, koji je osuđivan uglavnom zbog krađa i razbojništava, ostalo još oko šest mjeseci kazne, a svi osuđenici koji se zbog svog primjerenog ponašanja premjeste u vanjski paviljon dobiju po tri mjeseca uslovno od direktora zatvora.

– Osuđenici koji su u vanjskom paviljonu uvijek mogu pobjeći, ali to uglavnom ne rade. Ima ih oko 100, a to su radnici Ekonomije u zatvoru, u Peharama, Begovom Hanu, radnici koji rade na održavanju grijanja, struje, bravari i radnici u društvenom restoranu – pojasnio je Kahrić.

Šabanović je široj javnosti postao poznat nakon dokumentarne emisije “Prokleta robija” o zeničkom zatvoru u kojoj govoreći o jednom kolegi zatvoreniku govori kako “nije monstrum, nego je malo lud”.

28 KOMENTARI

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Atomci očistili od smeća 20 kilometara puta prema Tajanu

U sklopu projekta Gorske službe spašavanja (GSS) „Turizam DA – otpad NE na Tajanu“, spasioci, planinari i članovi SNIK Atom su jučer...

Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija

Obavještavaju se redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području općine Zavidovići da je dana 01.11.20201. godine objavljen Konkurs za...

Namirnice koje ubijaju viruse

Prirodni sastojci najmoćniji su izvori antioksidanasa koji jačaju vaš organizam. Jača imunitet U nadolazećem periodu, posebno u...

Saopćenje za javnost: Milioner Kasumović ponovo pokazao bahatost i socijalnu neosjetljivost

Fuad Kasumović još jednom je pokazao svoju bahatost, socijalnu neosjetljivost i autokratiju. Nametanje odluke o drastičnom povećanju cijene vode,...

Recent Comments