5.3 C
Zavidovići
Petak, 24 Marta, 2023
Naslovnica Vijesti Zavidovići OO SDP Zavidovići: Otkazan prvomajski uranak

OO SDP Zavidovići: Otkazan prvomajski uranak

OO SDP Zavidovići oglasio se povodom prvomajskog uranka, te obavijestio građane, članove i simpatizere o otkazivanju ove tradicionalne manifestacije.

Obavještenje prenosimo u cjelosti.

Poštovani članovi, simpatizeri, građani,

želimo da Vas obavjestimo da se tradicionalna manifestacija „Prvomajski uranak 2020.“ sa predviđenim aktivnostima ove godine neće održati zbog svima nama znane situacije.

S obzirom na naredbe nadležnih i sadržine istih, primorani smo otkazati naše okupljanje, defile automobilima i prvomajsko druženje.

Željeli smo i spremali se da ovogodišnji Prvomajski uranak bude iznad svih dosadašnjih, sa mnogo učesnika, raznovrsnijim sadržajima, međutim viša sila nas je u tome spriječila.

U ovom vremenu pandemije, smatramo da je zaštita, bezbjednost, sigurnost i zdravlje građana prioritetni interes i obaveza u odnosu na sve.

Otkazane aktivnosti nastojaćemo organizovati po okončanju vanrednog stanja, stanja nesreće o čemu ćemo Vas blagovremeno obavještavati.

I pored svega, ništa nas ne može, neće i ne smije spriječiti da svakodnevno djelujemo na poboljšanju položaja i prava radnika sa pozicije političke partije koja nosi atribut radničke i time dajemo vlastiti doprinos u borbi protiv sveprisutnog sistematsko ugnjetavanja i marginalizacija radnika i radnica, kako naše općine tako i cijele naše države.

Općinska organizacija SDP BiH Zavidovići

13 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments