5.3 C
Zavidovići
Utorak, 11 Avgusta, 2020
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Ovo je pojašnjenje Kriznog štaba FBiH o ublaženim mjerama: Kada odluka stupa...

Ovo je pojašnjenje Kriznog štaba FBiH o ublaženim mjerama: Kada odluka stupa na snagu

Federalni štab civilne zaštite donio je danas naredbu prema kojoj se mlađima od 18 i starijima od 65 godina omogućava kretanje u određenom periodu.

Kako je odlučeno, prihvaćen je prijedlog da se tri dana u sedmici (ponedjeljak, srijeda i petak) od 9 do 13 sati vani mogu kretati osobe starije od 65 godina.

Utorkom, četvrtkom i subotom dozvoljeno je kretanje mlađima od 18 godina, i to od 14 sati pa sve do početka policijskog sata.

Ove mjere stupaju na snagu danas i trajat će do petka, 30. aprila. 

Pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez rekao je da ove mjere podrazumijevaju potpunu zaštitu, nošenje maski i držanje distance, ali i da će pratiti implementaciju mjera.

Ako dođe do određenih pogoršanja, ona se može poništiti.

Čerkez je najavio da bi, nakon majskih praznika, mogle biti ublažene i mjere zabrane rada za određene djelatnosti, dok za ugostiteljske objekte to, vjerovatno, neće biti slučaj do početka ljeta.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Interni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika na neodređeno radno vrijeme u Općini Zavidovići

Obavještavaju se namještenici iz organa državne službe svih niova vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine da općinski organ državne službe Općine Zavidovići...

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo, sinoć nova pucnjava u Zenici

Zenička policija je sinoć oko 20 sati uhapsila osobu inicijala H. H., koji se sumnjiči da je preksinoć u naselju Jalija ranio...

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je za većinu područja u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije 95 godina rođen je Alija Izetbegović, prvi predsjednik međunarodno priznate države BiH

Na današnji dan 8. augusta 1925. godine rođen je Alija Izetbegović, prvi predsjednik međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i vrhovni komandant...

Recent Comments