5.3 C
Zavidovići
Subota, 30 Septembra, 2023
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Sutra sastanak o popuštanju mjera i izlasku iz izolacije za djecu i...

Sutra sastanak o popuštanju mjera i izlasku iz izolacije za djecu i starije

Doktor Vjekoslav Mandić, federalni ministar zdravstva i član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, rekao je da FBiH ima dovoljno testova.

– Ako se ukaže potreba nabavit ćemo još tetsova. Ostajem pri stavu da samo doktor mora odlučiti kada će se i koliko testirati, kaže dr. Mandić.

Sanjin Musa, šef Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo FBiH, rekao je da je u protekla 24 sata testirano 605 uzoraka od čega je 21 pozitivno na Covid-19.

– Do sada je u FBiH ukupno testirano 10.562 uzoraka, a pozitivno je 760 osoba. Neđu oboljelim je 54 posto žena i 46 muškaraca, kaže dr. Musa.

Po kantonima, i dalje je najviše oboljelih u HNK- 232, a najmanje u Posavskom kantonu tri osobe.

– Hospitalizirano je 66 pacijenata od čega je 9 na respiratoru. Oporavljeno je 132 pacijenata, a registrovane su 32 smrti. Utvrđeno je da je kod 69 posto umrlih imalo preko 65 godina, rekao je dr. Musa.

On ja kazao da će sutra biti održan sastanak Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva na kojem će se razgovarati o popuštanju mjera.

– To znači da bi iz izolacije mogli izaći u određenom razdoblju stariji i djeca, a bit će govora i o popuštanju mjera prema manjim obrtima, istakao je dr. Musa.

9 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments