5.3 C
Zavidovići
Utorak, 7 Decembra, 2021
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Travnik: Građani toče gorivo u kanistere, policija regulira saobraćaj

Travnik: Građani toče gorivo u kanistere, policija regulira saobraćaj

Veliki pad cijena nafte na svjetskom tržištu uveliko se odrazio i na benzinskim pumpama u Federaciji. No, danas je u Travniku, u mjestu Gospino Vrelo na putu od Travnika prema Turbetu, jedna benzinska pumpa odlučila spustiti cijenu dizela na 1,21 KM, a benzina na 1,26 maraka.

Ove cijene, na oduševljenje građana, izazvale su pravu pometnju u ovom gradu, ali i skoro cijelom Srednjobosanskom kantonu.

Nakon što se fotografija benzinske pumpe “Tioil” proširila društvenim mrežama, zavladala je prava pomama za crnim zlatom.

O tome svjedoče i kilometarske kolone na putu prema Travniku iz pravca Turbeta. Kako saznajemo, zbog velikih gužvi saobraćaj je u jednom trenutku morala regulirati i policija.

Pogotovo što je veliki broj građana došao s kanisterima pred bezinsku pumpu, čemu svjedoče i fotografije. Pojedini su čak dovezli i burad kako bi točili naftu.

Jedan od građana rekao nam je da su za nepuna tri sata stigle tri cisterne s naftom i sve su ispražnjene.

– Ovo je do sada neviđena situacija. Ni policija nije mogla vjerovati šta se dešava. Građani su satima čekali da natoče gorivo. Neki čak iz drugih kantona – kaže naš sagovornik.

24 KOMENTARI

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Atomci očistili od smeća 20 kilometara puta prema Tajanu

U sklopu projekta Gorske službe spašavanja (GSS) „Turizam DA – otpad NE na Tajanu“, spasioci, planinari i članovi SNIK Atom su jučer...

Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija

Obavještavaju se redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području općine Zavidovići da je dana 01.11.20201. godine objavljen Konkurs za...

Namirnice koje ubijaju viruse

Prirodni sastojci najmoćniji su izvori antioksidanasa koji jačaju vaš organizam. Jača imunitet U nadolazećem periodu, posebno u...

Saopćenje za javnost: Milioner Kasumović ponovo pokazao bahatost i socijalnu neosjetljivost

Fuad Kasumović još jednom je pokazao svoju bahatost, socijalnu neosjetljivost i autokratiju. Nametanje odluke o drastičnom povećanju cijene vode,...

Recent Comments