5.3 C
Zavidovići
Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Travnik: Građani toče gorivo u kanistere, policija regulira saobraćaj

Travnik: Građani toče gorivo u kanistere, policija regulira saobraćaj

Veliki pad cijena nafte na svjetskom tržištu uveliko se odrazio i na benzinskim pumpama u Federaciji. No, danas je u Travniku, u mjestu Gospino Vrelo na putu od Travnika prema Turbetu, jedna benzinska pumpa odlučila spustiti cijenu dizela na 1,21 KM, a benzina na 1,26 maraka.

Ove cijene, na oduševljenje građana, izazvale su pravu pometnju u ovom gradu, ali i skoro cijelom Srednjobosanskom kantonu.

Nakon što se fotografija benzinske pumpe “Tioil” proširila društvenim mrežama, zavladala je prava pomama za crnim zlatom.

O tome svjedoče i kilometarske kolone na putu prema Travniku iz pravca Turbeta. Kako saznajemo, zbog velikih gužvi saobraćaj je u jednom trenutku morala regulirati i policija.

Pogotovo što je veliki broj građana došao s kanisterima pred bezinsku pumpu, čemu svjedoče i fotografije. Pojedini su čak dovezli i burad kako bi točili naftu.

Jedan od građana rekao nam je da su za nepuna tri sata stigle tri cisterne s naftom i sve su ispražnjene.

– Ovo je do sada neviđena situacija. Ni policija nije mogla vjerovati šta se dešava. Građani su satima čekali da natoče gorivo. Neki čak iz drugih kantona – kaže naš sagovornik.

24 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments