5.3 C
Zavidovići
Utorak, 7 Decembra, 2021
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Bukvarević: Sutra isplata svih boračkih naknada bez umanjenja

Bukvarević: Sutra isplata svih boračkih naknada bez umanjenja

I ovaj mjesec isplata za sve korisnike mjesečnih boračkih naknada iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine je bez umanjenja, saopćeno je iz federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata je u saradnji sa općinskim službama boračko-invalidske zaštite odradilo svoj dio posla, odnosno izvršilo obračun i unos u trezor naknada za mjesec april, što znači da se očekuje da Federalno ministarstvo finansija novac za isplatu naknada boračkoj populaciji sutra doznači bankama prema krajnjim korisnicima.

Ovim povodom ministar Bukvarević je kazao da je ovo čin koji pokazuje jasnu opredijeljenost Vlade FBiH da je uvijek uz ranjive kategorije našeg društva a posebno uz branioce i članove njihovih porodica. Vlada FBiH i resorno Ministarstvo ranije su zauzeli stav da je isplata naknada ovoj kategoriji naših sugrađana prioritet te da će biti učinjeni svi napori kako ne bi došlo do umanjenja.

– Riječ je o ličnim i porodičnim invalidninama, naknadama dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, ratnim vojnim invalidima i demobiliziranim braniocima za čije namjene je ukupno osigurano 26.321.507,22 KM. To znači da će za mjesec april naknade dobiti 102.628 boračkih porodica, i to 83.518 korisnika ličnih invalidnina, 4.814 dobitnika ratnih priznanja i odlikovanja te 14.296 demobiliziranih branilaca – kazao je ministar Bukvarević.

Ministar je pozvao korisnike koji su stariji od 65 godina da naknade preuzmu u periodu koji je dozvoljen od strane nadležnih institucija te da se i dalje svi pridržavaju donesenih mjera u cilju zaštite ličnog i zdravlja drugih sugrađana.

Zahvalio je građanima koji su pokazali visok stepen odgovornosti u ovoj teškoj situaciji kao i onima koji su na prvoj liniji od samog početka, posebno zdravstvenim radnicima, policiji, trgovcima, ali i svim kriznim štabovima i institucijama koje rade na zašititi naših sugrađana, saopćeno je iz Kabineta ministra.

25 KOMENTARI

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Atomci očistili od smeća 20 kilometara puta prema Tajanu

U sklopu projekta Gorske službe spašavanja (GSS) „Turizam DA – otpad NE na Tajanu“, spasioci, planinari i članovi SNIK Atom su jučer...

Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija

Obavještavaju se redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području općine Zavidovići da je dana 01.11.20201. godine objavljen Konkurs za...

Namirnice koje ubijaju viruse

Prirodni sastojci najmoćniji su izvori antioksidanasa koji jačaju vaš organizam. Jača imunitet U nadolazećem periodu, posebno u...

Saopćenje za javnost: Milioner Kasumović ponovo pokazao bahatost i socijalnu neosjetljivost

Fuad Kasumović još jednom je pokazao svoju bahatost, socijalnu neosjetljivost i autokratiju. Nametanje odluke o drastičnom povećanju cijene vode,...

Recent Comments