5.3 C
Zavidovići
Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Naslovnica Vijesti Zeničko-dobojski kanton Počelo asfaltiranje tunela Vranduk, radovi će biti završeni do kraja juna

Počelo asfaltiranje tunela Vranduk, radovi će biti završeni do kraja juna

U tunelu Vranduk protekle noći počelo je asfaltiranje kolovoza od Zenice ka Doboju, a predstavnik nadzornog tima radova u tunelu Vranduk II Mirza Bišćević je kazao kako će biti ispoštovano obećanje da će tunel biti pušten u funkciju do kraja juna.Nakon skoro dvije godine počeli su završni radovi u tunelu Vranduk II koji podrazumijevanju asfaltiranje kolovoznih traka, farbanje zidova tunela te postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije te ventilatora.

Bišćević je u ranijim izjavama za Klix.ba kazao da su u ovom tunelu uz brojne komplikacije završeni veoma zahtjevni radovi te da je bilo puno lakše napraviti novi nego rekonstruisati postojeći tunel.

Podzemne vode, nestrpljivi vozači te uporedo gradnja servisnog tunela, a na kraju i dostavljanje opreme, otežalo je i prolongiralo završetak radova. Ipak, Bišćević je kazao da se radi 24 sata dnevno.

“Ispunit ćemo dato obećanje da će radovi biti završeni do kraja juna. Sinoć smo počeli s postavljanjem asfalta u tunelu zbog čega je totalna obustava saobraćaja u večernjim satima, odnosno od 21 do 5:30 sati ujutro. Naime, radi se o takvom asfaltu da moramo obustaviti saobraćaj te tri noći raditi na asfaltiranju čitave dionice tunela”, kazao je Bišćević.

Dodao je kako je duž čitavog tunela postavljena rasvjeta te da će ona u narednom periodu biti poboljšana. Nakon asfaltiranja uslijedit će farbanje zidova tunela, postavljanje semafora i svjetlosne vertikalne signalizacije te ocrtavanje horizontalne signalizacije. Posljednji u tunelu će biti postavljeni ventilatori.

Radovi na izgradnji servisnog tunela još uvijek traju i trajat će i po završetku radova u tunelu II zbog čega će i dalje u večernjim satima na snazi biti obustava saobraćaja kroz tunel Vranduk II, a tokom dana će se odvijati dvosmjerno.

6 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments