5.3 C
Zavidovići
Utorak, 11 Avgusta, 2020
Naslovnica Vijesti Zavidovići Zavidovići: Počela besplatna ovjera dokumentacije prosvjetnim radnicima

Zavidovići: Počela besplatna ovjera dokumentacije prosvjetnim radnicima

Na području općine Zavidovići od ponedjeljka, 20.07.2020. godine počela je besplatna ovjera dokumenata prosvjetnim radnicima za konkursnu proceduru u školskoj 2020. / 2021. godini.

Shodno Odluci o administrativnim taksama Općine Zavidovići, prosvjetni radnici koji nemaju riješeno stalno zaposlenje u struci, a koji su primorani svake godine konkurisati u nekoliko škola, oslobođeni su plaćanja administrativnih taksi za ovjeru potrebne dokumentacije tražene na konkursima.

Prošle godine, Općina Zavidovići dobila je pohvalu iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zeničko–dobojskog kantona radi dobre organizacije i besplatne ovjere, obzirom da je prema njihovim riječima ovo bio jedinstven slučaj na području našeg kantona gdje je ovjera dokumentacije prosvjetnim radnicima bila besplatna.

Služba za upravu društvenih djelatnosti i opću upravu Općine Zavidovići organizovala je poseban tim u Maloj sali zgrade Općine Zavidovići, koji se sastoji od volontera i zaposlenika Općine za rad na poslovima ovjeravanja dokumentacije za prosvjetne radnike.

Općinski načelnik je istakao da Općina teži ka unapređenju rada organa uprave i njegovom poboljšanju u cilju pružanja što kvalitetnije usluge građanima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Interni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika na neodređeno radno vrijeme u Općini Zavidovići

Obavještavaju se namještenici iz organa državne službe svih niova vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine da općinski organ državne službe Općine Zavidovići...

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo, sinoć nova pucnjava u Zenici

Zenička policija je sinoć oko 20 sati uhapsila osobu inicijala H. H., koji se sumnjiči da je preksinoć u naselju Jalija ranio...

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini

Žuto upozorenje zbog nepovoljnih vremenskih prilika izdato je za većinu područja u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

Prije 95 godina rođen je Alija Izetbegović, prvi predsjednik međunarodno priznate države BiH

Na današnji dan 8. augusta 1925. godine rođen je Alija Izetbegović, prvi predsjednik međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine i vrhovni komandant...

Recent Comments