5.3 C
Zavidovići
Utorak, 27 Oktobra, 2020
Naslovnica Vijesti Zavidovići Zavidovići: Pijani muškarac pretukao dedu, policija napravila zapisnik i otišla

Zavidovići: Pijani muškarac pretukao dedu, policija napravila zapisnik i otišla

Pijani muškarac je iz čista mira napao 80-godišnjeg dedu, koji je krenuo na njivu. Pretukao je nesretnog i nemoćnog starca, a fotografije dede sa podlivima su potresle mnoge mještane ovog grada.

Ogorčeni su i bijesni na monstruma koji je spreman tako nešto uraditi nedužnom čovjeku, koji još uvijek osjeća posljedice od kobnog dana.

Da sve bude gore, kako saznaje Ekskluziva.ba portal, pijani muškarac je nakon napada koji se desio u popodnevnim satima, nastavio da pije sa prijateljem do večernjih sati.

O cijelom slučaju pričala je supruga dedinog unuka.

Dedo A.B. je 80-godišnjak i djed je mom suprugu. U nedjelju, 23. avgusta u popodnevnim satima je napadnut od strane svog komšije R.D. (identitet poznat redakciji). Dedo je ručao sa svojom porodicom, nakon čega je imao u planu da sa svojom snahom krene povesti pokošenu travu. Kako je prije završio sa jelom, krenuo je do obližnje njive, rekavši snahi da on ide polako, pa da ona dođe za njim – počinje priču vidno potresena S.A., koja kaže da je riječ o djedu njenog supruga i nastavlja:

Dedo se zaputio ka njivi, došao je negdje na pola puta i kako kaže komšije su pili alkohol i bili nasuprot njemu. Komšija R.D. je već bio u alkoholiziranom stanju i bez ikakvog razloga ga napao i počeo da ga udara. Inače, naš dedo kad priča, jedva ga čujete, ali je tada toliko jecao i vrištao od bolova da ga je snaha čula od kuće, te je potrčala prema mjestu incidenta. U tom momentu kada je došla, njen svekar, naš dedo je bio na podu, dok dotični komšija nije prestajao sa udarcima. Jedva se izborila sa njim i nekako ga uspjela odvojiti od dede. Kakvi su udarci bili, vidite i sami na slikama. Nakon nekog vremena je došla i policija, uradili su svoju obavezu, napravili zapisnik i to je to.

Povrijeđeni dedo je od strane porodice prevezen u Hitnu pomoć Doma zdravlja Zavidovići, gdje su mu konstatovane povrede glave. Dotičnog komšiju nisu ni odvezli do policijske stanice, a kamoli da je dobio kaznu. Žalosno je što više ne smiješ proći ni ulicom miran, moraš da strahuješ hoće li te neko napasti ni krivog ni dužnog. Taj komšija, inače, ako negdje hoće, mora proći kraj kuće našeg dede – kaže za Ekskluzivu supruga dedinog unuka i dodaje da nesretni starac još uvijek osjeća bolove. Kaže da ima masnice i da ga bole leđa, jer ga je R.D. šutnuo u njih.

Pijani komšija R.D., umjesto da se smiri nakon incidenta koji se desio u popodnevnim satima, bude sretan što nije priveden u pritvor, nastavio je piti i bančiti sa prijateljem ispred svoje kuće sve do večernjih sati.

Svakako, to samo ukazuje da uopće ne osjeća grižnju savjesti prema užasnom činu koji ji uradio.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Dr. Jahić za “Avaz”: Nije samo korona bolest, svaka druga osoba koja umre u BiH je od kardiovaskularnih bolesti!

Direktor Medical Institute Bayer (MIB) Tuzla, prof. dr. Elmir Jahić, prokomentirao je za „Avaz“ današnje usvajanje mjere koje donio Krizni štab Federacije,...

Kantonalna bolnica Zenica: Zaražena 32 doktora i 40 medicinskih sestara

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) dala je saglasnost premijeru po ovlaštenju Mirnesu Bašiću da s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) potpiše sporazum o...

Nove mjere u Federaciji BiH: Obavezno nošenje maski na otvorenom i nova metoda testiranja na koronavirus

Zbog naglog porasta zaraženih koronavirusom u Bosni i Hercegovini, Krizni štab FBiH najavio je nove mjere u koje spadaju obavezno nošenje maski na otvorenom...

MMF za N1 o ekonomiji u regionu Balkana: Očekujemo oporavak naredne godine

Pandemija nanosi veliku štetu Europi. Život je izgubilo više od 240.000 ljudi. Milioni su sami patili od bolesti, gubitka voljenih ili velikih...

Recent Comments