5.3 C
Zavidovići
Četvrtak, 26 Novembra, 2020
Naslovnica Vijesti Bosna i Hercegovina Ponosna majka iz Trebinja: Neka su svi živi i zdravi, ali mislimo...

Ponosna majka iz Trebinja: Neka su svi živi i zdravi, ali mislimo da je devetero djece dovoljno

Bračni par iz Trebinja llijana i Aleksandar Milojević jedina su porodica u ovom hercegovačkom gradu sa devetoro djece.

Oni su nedavno dobili blizance, dvije djevojčice, a gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić novorođenčad je darovao zlatnicima i majci koja je rodila devetoro djece ponudio posao u Gradskoj upravi.

– Mi smo najsretniji roditelji u Trebinju, a možda i šire. Djeca su najveće bogatstvo na svijetu, ima nas puna kuća pa se starije sestre mogu brinuti o novopridošlim blizankama koje će se zvati Valentina i Viktorija – kaže na početku razgovora za Faktor Ilijana Milojević.

Ona je prije 15 godina prvo rodila djevojčicu Teodoru, a potom su se rađali Kristina (14), Marko (13), Ranko (12), Goran (5), Katarina (4), Nikola (2) i sada kćerkice Valentina i Viktorija. Prvo sedmero djece ponosna majka rodila je klasičnim porodom, dok je za blizanke bio potreban carski rez.

– Uvijek smo maštali da imamo dosta djece. Još malo pa imamo fudbalski tim. Ipak, mislim, Boga mi, da nam je dosta djece. Neka su svi živi i zdravi, ali mislimo da je devetero dovoljno. Mi smo skromna porodica i nismo zahtjevni. Uspijevamo osigurati dovoljno za sve i ništa nam ne nedostaje. Zahvalni smo i preduzeću Hidroelektrane na Trebišnjici koje je Aleksandru osiguralo stalni posao. Imamo i plastenik i uzgajamo malo domaćih životinja. Nikom ništa ne nedostaje. Svi imaju svoja zaduženja, a ipak su glavne najstarije kćerke Teodora i Kristina. Za sve se nađe i mjesta i novca kada smo zdravo i kada se živi u ljubavi, a nama toga ne nedostaje – nastavlja Ilijana koja dodaje da ona ima dvije sestre, a da je muž Aleksandar jedinac.

Najveći problem im kao svim Bosancima i Hercegovcima predstavlja koronavirus.

– Svima nam je isto. Teško je kada nemamo slobode i živimo u nekom strahu. Tu se ništa ne može promijeniti. Tako je cijelom svijetu. Posebno nam je u početku bilo teško zbog škole jer četvero djece se školuje. Ipak, sve uspiju nekako stići i vrlodobri su i odlični učenici. Pored fudbala neki od njih treniraju odbojku i boks. Slobodno možemo reći da imamo zlatnu djecu – kaže na kraju Ilijana.

SourceFaktor.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Preminula Nudžejma Halilović-Voloder, kćerka Nezima Halilovića – Muderrisa

Nudžejma Halilović-Voloder, kćerka Nezima Halilovića Muderrisa ratnog komandira i bosanskohercegovačkog hatiba, preminula je danas u 25. godini. Nudžejma je...

Nakon kraće i teške bolesti preminuo Pero Gudelj

Posljednjih mjeseci znalo se da je Gudelj bolestan, a liječio se u Austriji i Bosni i Hercegovini. Osnivač “Fisa”...

Prije 25 godina usvojena himna BiH ‘Jedna si jedina’

Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine je na današnji dan, 24. novembra 1995. godine, na svojoj 300. sjednici usvojilo tekst i muziku himne...

Nezvanično: Imena vijećnika u novom sazivu Općinskog vijeća Zavidovići (2020-2024)

Prema glasovima s redovnih biračkih mjesta, nezvanično, novi saziv Općinskog vijeća trebao bi izgledati ovako. Još uvijek postoji mogućnost...

Recent Comments