5.3 C
Zavidovići
Utorak, 19 Januara, 2021
Naslovnica Vijesti Zavidovići Održana promocija rezultata Omladinske banke Zavidovići za 2020. godinu

Održana promocija rezultata Omladinske banke Zavidovići za 2020. godinu

U Kabinetu Općinskog načelnika održana je, 17. decembra 2020. godine, promocija rezultata Omladinske banke Zavidovići za 2020. godinu.

Sastanku su prisustvovali predstavnice fondacije Mozaik Mediha Arnaut i Natalija Vidaković, pomoćnik Općinskog načelnika Službe za upravu društvenih djelatnosti i opću upravu Idriz Alihodžić, Viši stručni saradnik za obrazovanje, kulturu, sport, omladinski i nevladin sektor Muamer Hrvić, te predstavnici neformalnih grupa mladih.

Omladinska banka Zavidovići egzistira od 2010. godine i aktivno je radila do 2018. godine, gdje je odobreno 108 projekata. Ukupna vrijednost projekata iznosi 427,209.31 KM, od koje je korist imalo 42230 korisnika.

 U 2020. godini je provedeno 14 projekata neformalnih grupa mladih i dva mikrobiznisa. Svi projekti su uspješno privedeni kraju i realizovani, a neformalne grupe su finalizirale aktivnosti i izvještaje. Ukupna vrijednost realizovanih projekata je 31.271,00 KM od čega je Općina Zavidovići izdvojila 14.562,60 KM dok je Fondacija Mozaik 16.708,40 KM.

Zahvaljujući neformalnim grupama i doprinosima zajednice, realizovani projekti su do sada postigli bolju realizaciju nego što je to u samim projektima i zamišljeno i to zahvaljujući članovima odbora i volonterima.

Sredstva za projekte koji prođu pozive za apliciranje ovise o vrsti projekta, a dodjeljuju se u iznosima između 500 i 2 000 KM. Ove godine po prvi put preko Omladinske banke pokrenuti su i mikrobiznisi.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović je istakao kako će Općina Zavidovići i dalje u suradnji s fondacijom Mozaik nastaviti provoditi projekte mladih koji za cilj imaju povećati sudjelovanje mladih u razvoju lokalne zajednice, te pružati podršku aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava.

Na kraju sastanka uručene su i zahvalnice sudionicima za realizovane ovogodišnje projekte.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

U većem dijelu BiH danas se očekuje sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, dok se tokom dana također očekuju sunčaniji intervali.Temperature...

U BiH za danas najavljene ekstremno niske temperature

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano....

Obustavljena prodaja Krivajine vile

Najavljena prodaja Krivajine vile, koja je prethodnih dana objavljena u javnosti, zvanično je obustavljena.

Upozorenje za stanovnike BiH zbog vremenskih prilika za vikend

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH danas je mokar i mjestimično klizav, a u zasjenjenim stranama viših planinskih predjela upozoravamo i na...

Recent Comments