5.3 C
Zavidovići
Srijeda, 27 Oktobra, 2021
Naslovnica Vijesti Zavidovići Održana promocija rezultata Omladinske banke Zavidovići za 2020. godinu

Održana promocija rezultata Omladinske banke Zavidovići za 2020. godinu

U Kabinetu Općinskog načelnika održana je, 17. decembra 2020. godine, promocija rezultata Omladinske banke Zavidovići za 2020. godinu.

Sastanku su prisustvovali predstavnice fondacije Mozaik Mediha Arnaut i Natalija Vidaković, pomoćnik Općinskog načelnika Službe za upravu društvenih djelatnosti i opću upravu Idriz Alihodžić, Viši stručni saradnik za obrazovanje, kulturu, sport, omladinski i nevladin sektor Muamer Hrvić, te predstavnici neformalnih grupa mladih.

Omladinska banka Zavidovići egzistira od 2010. godine i aktivno je radila do 2018. godine, gdje je odobreno 108 projekata. Ukupna vrijednost projekata iznosi 427,209.31 KM, od koje je korist imalo 42230 korisnika.

 U 2020. godini je provedeno 14 projekata neformalnih grupa mladih i dva mikrobiznisa. Svi projekti su uspješno privedeni kraju i realizovani, a neformalne grupe su finalizirale aktivnosti i izvještaje. Ukupna vrijednost realizovanih projekata je 31.271,00 KM od čega je Općina Zavidovići izdvojila 14.562,60 KM dok je Fondacija Mozaik 16.708,40 KM.

Zahvaljujući neformalnim grupama i doprinosima zajednice, realizovani projekti su do sada postigli bolju realizaciju nego što je to u samim projektima i zamišljeno i to zahvaljujući članovima odbora i volonterima.

Sredstva za projekte koji prođu pozive za apliciranje ovise o vrsti projekta, a dodjeljuju se u iznosima između 500 i 2 000 KM. Ove godine po prvi put preko Omladinske banke pokrenuti su i mikrobiznisi.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović je istakao kako će Općina Zavidovići i dalje u suradnji s fondacijom Mozaik nastaviti provoditi projekte mladih koji za cilj imaju povećati sudjelovanje mladih u razvoju lokalne zajednice, te pružati podršku aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava.

Na kraju sastanka uručene su i zahvalnice sudionicima za realizovane ovogodišnje projekte.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Džaferović: Dodik glasao protiv svih tačaka dnevnog reda, ovo je blokada države

Milorad Dodik je glasao protiv svih tačaka dnevnog reda na današnjoj sjednici Predsjedništva BiH. To je potvrdio Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH nakon...

Čerkez: Razmatra se uvođenje potvrde o vakcinaciji ili negativan test za ulazak u objekte

U Bosni i Hercegovini, odnosno entitetu Federaciji BiH traju intenzivni razgovori o mogućnosti uvođenja obaveznog posjedovanja potvrde o vakcinaciji, negativnom PCR ili...

Narednih dana promjenljivo vrijeme, za vikend sunčano i toplije

Narednu radnu sedmicu u Bosni i Hercegovini obilježit će promjenljivo vrijeme, dok će tokom vikenda biti stabilnije, sunčanije i toplije, objavio je...

Tuga u dolini Krivaje nakon pogibije lovaca Azema Mujića i Elvedina Keserovića

Mještani naselja iz doline rijeke Krijave u Zavidovićima opraštaju se od svojih komšija - lovaca koji jučer ujutro stradali u eksploziji...

Recent Comments