5.3 C
Zavidovići
Utorak, 28 Marta, 2023
Naslovnica Vijesti Zeničko-dobojski kanton Nova službena vozila za policijske stanice u ZDK

Nova službena vozila za policijske stanice u ZDK

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić, nastavkom kontinuiranog opremanja, ispunjava obećanje materijalnog jačanja Uprave policije i policijskih uprava na području Kantona.

U januaru ove godine policijskim stanicama na teritoriji cijelog Kanotona bit će dodijeljeno još 16 novih službenih vozila, jer je u protekloj godini već podijeljeno 16 službenih vozila.

Proces raspodjele već je počeo pa su tako u ponedjeljak, 18.01.2021. godine uručeni ključevi dva službena vozila za Policijsku upravu I (Zenica), a vozila će biti dodijeljena na korištenje PS Centar i PS Crkvice, dok su za PS Nemila vozila dodijeljena u ranijem periodu.

Danas, 19.01.2021. godine ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić je u pratnji Policijskog komesara, te u prisustvu v.d. premijera Zeničko-dobojskog kantona i načelnika Općine Kakanj, te ostalih gostiju, uručio tri službena vozila PS Kakanj.

Vozila će doprinijeti boljem i bržem radu policijskih službenika na terenu, ubrzati intervencije u slučaju potrebe, a sve sa ciljem da se građanima Zeničko-dobojskog kantona pruži puna sigurnost.

Do kraja januara vozila će biti podijeljena i ostalim policijskim upravama u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

24 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments