5.3 C
Zavidovići
Utorak, 19 Januara, 2021
Naslovnica Vijesti Zavidovići Volonteri Općine Zavidovići otputovali u Petrinju kako bi pomogli u zbrinjavanju stradalom...

Volonteri Općine Zavidovići otputovali u Petrinju kako bi pomogli u zbrinjavanju stradalom stanovništvu

Razoran potres koji je pogodio područje Petrinje u Hrvatskoj, prije devet dana, digao je na noge brojne volontere koji su se organizovali i krenuli u pomoć unesrećenim.

U ranim jutarnjim satima deset volontera Općine Zavidovića predvođeni Jasminom Marušić otputovali su u Petrinju kako bi pomogli u zbrinjavanju stradalom stanovništvu, nakon niza razornih potresa koji su to područje pogodili.

Mnogi su nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolinu nesebično odlučili pomagati onima čiji su domovi pretrpili veliku štetu u potresu, čije su se posljedice osjetile tek kasnije gledajući ruševine i ljude koji čekaju potrebnu pomoć.

Grupa volontera Općine Zavidovići osjetili su potrebu da samoinicijativno pomognu onima kojima je pomoć potrebna kroz ispomoć u fizičkim poslovima slabim i nemoćnim, ali sa velikim i potrebnim riječima suosjećanja i podrške.

Općinski načelnik Dr. sci. Hašim Mujanović podržao je odlazak volontera u Petrinju, te istakao da se nada da će njihov odlazak doprinijeti unesrećenom stanovništvu kojima je danas ta pomoć potrebna više nego ikad prije, te da će zajedno sa svima nama dočekati bolje sutra.

Naše hrabre i suosjećajne građane Općinski načelnik je pohvalio, ističući da svi trebamo pokazati solidarnost koju su pokazali naši sugrađani prema unesrećenima.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

U većem dijelu BiH danas se očekuje sunčano vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, dok se tokom dana također očekuju sunčaniji intervali.Temperature...

U BiH za danas najavljene ekstremno niske temperature

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano....

Obustavljena prodaja Krivajine vile

Najavljena prodaja Krivajine vile, koja je prethodnih dana objavljena u javnosti, zvanično je obustavljena.

Upozorenje za stanovnike BiH zbog vremenskih prilika za vikend

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH danas je mokar i mjestimično klizav, a u zasjenjenim stranama viših planinskih predjela upozoravamo i na...

Recent Comments