5.3 C
Zavidovići
Petak, 14 Maja, 2021
Naslovnica Vijesti Regija U RS-u od 1. marta dozvoljena muzika uživo, bez obaveze nošenja maske...

U RS-u od 1. marta dozvoljena muzika uživo, bez obaveze nošenja maske na otvorenom

Štab za vanredne situacije u RS-u odlučio je na današnjoj sjednici da se od 1. marta dozvoljava organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće na području entiteta RS, uz obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS-a.

Osim toga, na današnjoj 68. sjednici donesen je i zaključak u kojem se navodi da se “preporučuje građanima da na otvorenom koriste zaštitne maske ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, a u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo za korištenje zaštitne maske na otvorenom”.

Do danas građani su u RS-u bili obavezni da nose maske i na otvorenom i u zatvorenom, dok je novim zaključkom nošenje maski ostalo obavezno u zatvorenom prostoru. Štab je produžio do 5. marta važenje svi ostalih ranije donešenih mjera u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, pa je radno vrijeme ugostiteljskih objekata i dalje od 6 do 22 sata, dok dragstori tokom ostalih sati mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje, saopćila je Vlada RS-a.

Na snazi je zabrana okupljanja više od 50 građana na javnom mjestu, a više od deset ljudi na porodičnim slavljima. Sportska takmičenja dozvoljena su bez prisustva publike.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

U protekla 24 sata u Kantonalnoj bolnici Zenica rođeno 9 beba

Na porođajnom odjelu Kantonalne bolnice Zenica obavljeno je 8 poroda, a rođene su 3 djevojčice i 6 dječaka. Bile su jedne...

Policijski sat pomjeren od 23 sata

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu održana je sjednica, na kojoj između ostalog razmatrano je eventualno pomjeranje policijskog sata, odnosno, zabrane kretanja.

U FBiH danas počinje isplata aprilskih penzija

Isplata aprilskih penzija za 425.390 penzionera u Federaciji BiH počinje danas. Podaci Federalnog zavoda PIO pokazuju da...

U četvrtak odluka o pomjeranju policijskog sata u Federaciji BiH

Krizni štab federalnog Ministarstva zdravstva razmatra epidemiološku situaciju u FBiH, te će predložiti skraćenje ograničenja policijskog sata od 22 sata.

Recent Comments