5.3 C
Zavidovići
Utorak, 7 Decembra, 2021
Naslovnica Vijesti Zeničko-dobojski kanton Danas odluka o potpunom prelasku na online nastavu u ZDK

Danas odluka o potpunom prelasku na online nastavu u ZDK

Vlada Zeničko-dobojskog kantona danas će zbog pogoršane epidemiološke situacije odlučivati o potpunom prelasku na online nastavu. Primjena online modela nastave najvjerovatnije će početi u ponedjeljak, a trajaće do kraja proljetnog raspusta, odnosno do 1. aprila.  

U osnovnim i srednjim školama broj zaraženih koronavirusom povećan je za 30%,  a oko 60% osoba je u izolaciji. Sve to otežava redovno odvijanje nastave. Da bi smanjili rizik radi očuvanja zdravlja djece i zapsolenika, sutra bi na sjednici Vlade trebale biti utvrđene nove mjere.  

“Moj prijedlog će biti da se pređe na online model. Uskoro nam predstoji proljetni raspust tako da ćemo napraviti situaciju da 20 dana škole ne budu ni na koji način izložene koroni. Mislim da će to biti prihvaćeno na sjednici Vlade”, rekao je Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK-a.

Prije 20-ak dana epidemiološka situacija je bila znatno povoljnija, te su roditelji tražili redovno odvijanje nastave. Zbog pogoršanja, ovaj prijedlog nadležnog ministarstva podržavaju i predstavnici Vijeća roditelja. 

“Moramo vjerovat na riječ struci. To su ljudi koji znaju svoj posao. Mi vjerujemo u njihov sud i moramo se složit s tim”, ističe Samir Bešlija, predsjednik Vijeća roditelja Prve osnovne škole Zavidovići.

Također, realizacija Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u godini pred polazak u osnovnu školu se prolongira. Oko 3.000 budućih prvačića sačekat će još neko vrijeme do prvog sjedanja u školske klupe.

28 KOMENTARI

Comments are closed.

- Advertisment -

Most Popular

Atomci očistili od smeća 20 kilometara puta prema Tajanu

U sklopu projekta Gorske službe spašavanja (GSS) „Turizam DA – otpad NE na Tajanu“, spasioci, planinari i članovi SNIK Atom su jučer...

Konkurs za dodjelu stipendije redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija

Obavještavaju se redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija sa prebivalištem na području općine Zavidovići da je dana 01.11.20201. godine objavljen Konkurs za...

Namirnice koje ubijaju viruse

Prirodni sastojci najmoćniji su izvori antioksidanasa koji jačaju vaš organizam. Jača imunitet U nadolazećem periodu, posebno u...

Saopćenje za javnost: Milioner Kasumović ponovo pokazao bahatost i socijalnu neosjetljivost

Fuad Kasumović još jednom je pokazao svoju bahatost, socijalnu neosjetljivost i autokratiju. Nametanje odluke o drastičnom povećanju cijene vode,...

Recent Comments