5.3 C
Zavidovići
Četvrtak, 30 Novembra, 2023
Naslovnica Vijesti Zavidovići Zavidovićan Egon Savić, novi je sprinterski šampion BiH

Zavidovićan Egon Savić, novi je sprinterski šampion BiH

Na petom završenom Državnom prvenstvu u atletici (Zenica, Kamberović Polje), mladi stipendista Evropskog pokreta u BiH, Egon Savić (član A.K.“Sarajevo“), je osvojio tri medalje (jednu zlatnu i dvije srebrne ), čime je ušao u red najuspješnijih takmičara ovogodišnjeg takmičenju.

Nakon što je Savić istrčao najbolje svoje najbolje vrijeme (najbolji rezultat u BiH u zadnje tri godine) sa 10.70 na 100 metara, te prvog i drugog mjesta na jakim međunarodnim takmičenjima u Crnoj Gori (Bar) i Hrvatskoj (Zagreb), odličnu formu je zaokružio u Zenici, gdje je pobjedom na 100 metara postao novi državni prvak i najbrži Bosanac i Hercegovac.

U utrkama na 200 metara i štafeti 4×100 , Savić je zauzeo dva druga mjesta,s tim da je na 200 metara trku okončao i pored nezgodne povrede zadnje lože, (iako je imao značajnu prednost na polovini staze) morao se zadovoljiti srebenom medaljom.

Takmičenje u Zenici je pokazalo da naša država ima niz talentiranih i uspješnih atletičarki i atletičara,a jedan od njih je i Egon Savić, koji bi svojim rezultatima trebao postati i standardni član Atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jer je to svojim radom i rezultatima više nego zaslužio.

Egon Savić je rođeni Zavidovićanin, gdje je odavno ugašen nekada uspješan atletski klub, koji trenira i trči na betonu, što njegovim sportskim rezultatima daje sasvim neku drugu i posebnu dimenziju.

Najbrži Bosanac i Hercegovac je odličan student elektro-tehničkog fakulteta, čija relacija je na liniji Zavidovići-Tuzla-Sarajevo, pri čemu svojom velikom voljom i elanom uspijeva da nađe vrijeme za osvajanje medalja, ostvarenje najboljeg vremena u BiH u zadnjih nekoliko godina,ali i da paralelno radi na svom obrazovanju i zvanju nakon sportske karijere.

24 KOMENTARI

- Advertisment -

Most Popular

Odron na putu Zavidovići – Olovo

Zbog većeg odrona otežano, jednom trakom saobraća se na regionalnom putu Zavidovići-Olovo, kod mjesta Ribnica, navodi se u izvještaju BIHAMK-a o stanju...

Kakvo nas vrijeme očekuje danas i za vikend

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U jutarnjim satima, prema...

Vlada FBiH: Penzioneri će u januaru dobiti po 50 KM, a tražili povećanje od 10 posto

Vlada Federacije BiH je na jučerašnjoj sjednici u Mostaru donijela uredbu o novčanoj pomoći penzionerima u Federaciji BiH u iznosu od 50...

Rudarima će biti isplaćen i regres

U Samostalnom sindikatu radnika rudnika u FBiH kažu da je procedura vezana za izmjene cijene uglja kojeg rudnici isporučuju „Elektroprivredi BiH“ ispoštovana te...

Recent Comments